Mokkink valt in de prijzen

Het onderstaande artikel in MKB Magazine gaat over Bastiaan Mokkink, een zelfstandige tekstschrijver uit Deventer, die als vijfde eindigde in de verkiezing voor ‘Beste tekstschrijver van Nederland 2023’ door Bedrijvenconsultant.nl. Mokkink, die begon met schrijven na het winnen van de Deventer Boekenweek Schrijfwedstrijd in 1987, richtte in 2019 zijn eigen bedrijf, Copyvilla, op. Hij heeft een diverse klantenkring, waaronder lokale bedrijven en een Amerikaanse universiteit, en heeft ook voor bekende Nederlanders gewerkt.

De prijs, uitgereikt door Bedrijvenconsultant.nl, maakt deel uit van een reeks onderscheidingen in verschillende marketingdisciplines. De wedstrijd richt zich op het elimineren van zwakke, niet-overtuigende teksten. De jury beoordeelde kandidaten op hun vermogen om vindbare, overtuigende teksten te schrijven, op basis van goede commerciële theorie en in correct Nederlands, zonder te vertrouwen op holle SEO-termen. Ook werden zaken als klantcommunicatie en eerlijke tarieven beoordeeld.

Mokkink won de prijs met zijn werk voor MKBtradeoffice.nl. Hij benadrukt het belang van intensieve voorbereiding en concurrentieanalyse in zijn schrijfproces. Verder spreekt hij zich uit tegen de snelheidscultuur in het bedrijfsleven en het belang van tijd voor kwaliteitswerk. Hij kiest zijn klanten zorgvuldig uit en bekritiseert de ‘doorgeslagen diplomasamenleving’, benadrukkend dat motivatie en aanleg belangrijker zijn dan formele opleiding voor schrijfberoepen.

Lees het hele interview hier: » Interview 2023 MKB Magazine

Dit bericht delen

Als je een goede SEO-tekst wilt hebben, is Bastiaan de persoon om te vragen.

Vincent Overvelde

Uitstekende persberichten, webteksten en nuttige social media tips. Perfect gedoseerd maatwerk.

Erik Bruggeling

Babette Olde Hanhof