MVO als ondersteuning voor arbeidsbeperkingen

Copyvilla draagt graag bij aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Daar worden we blij van en de goodwill levert ons een positief imago. Een onderdeel van ons MVO-beleid is bijvoorbeeld dat we het woon-werkverkeer beperken.Verder genieten we zo nu en dan van een Tony’s Chocolonely of een biertje van Brouwerij de Prael.

Maar onze échte maatschappelijke missie richt zich op de honderdduizenden mensen in Nederland met een arbeidsbeperking of arbeidshandicap. Wij proberen ondersteuning te bieden aan zowel deze mensen als aan de organisaties die met hen werken.

Het gaat om een gevarieerde groep mensen, uiteenlopend van herintredende ex-kankerpatiënten of mensen met psychiatrische labels tot herstellende verkeersslachtoffers. Sociaal gezien mogen ze niet aan de zijkant blijven staan en economisch gezien vormen ze een goudmijn voor de krapte op de arbeidsmarkt.

Online content voor sociaal ondernemers

Copyvilla steekt onder meer zijn nek uit voor ‘sociaal ondernemers’. Dit doen wij met zowel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als Maatschappelijk Verbeterend Ondernemen. Afgelopen jaar schreef Copyvilla bijvoorbeeld content voor Maatwerkbanen.nl, de banensite voor mensen met een ziekte of arbeidsbeperking. Daarnaast verzorgen wij tegen aangepast tarief online schrijftrainingen bij de Visie Groep in Enschede. Zij versterken hiermee de arbeidsmarktkansen voor hogeropgeleiden met een ziekte of beperking.

Dit soort purpose-driven handelen geeft ons als bedrijf een merkbare toevoegde waarde qua klantbinding en gunfactor. Het is medebepalend voor ons succes, maar zeker ook voor de mensen van ons MVO-doel.

Als je een goede SEO-tekst wilt hebben, is Bastiaan de persoon om te vragen.

Vincent Overvelde

Uitstekende persberichten, webteksten en nuttige social media tips. Perfect gedoseerd maatwerk.

Erik Bruggeling

Babette Olde Hanhof